Prayer For The Dead





O my God! This is Thy servant and the son of Thy servant who hath believed

in Thee and in Thy signs, and set his face towards Thee, wholly detached

from all except Thee. Thou art, verily, of those who show mercy the most

merciful.



Deal with him, O Thou Who forgivest the sins of men and concealest their

faults, as beseemeth the heaven of Thy bounty and the ocean of Thy grace.

Grant him admission within the precincts of Thy transcendent mercy that

was before the foundation of earth and heaven. There is no God but Thee,

the Ever-Forgiving, the Most Generous.





_Let him, then, repeat six times the greeting Allah-u-Abha, and

then repeat nineteen times each of the following verses:_



We all, verily, worship God.



We all, verily, bow down before God.



We all, verily, are devoted unto God.



We all, verily, give praise unto God.



We all, verily, yield thanks unto God.



We all, verily, are patient in God.



_(If the dead be a woman, let him say: This is Thy handmaiden and

the daughter of Thy handmaiden, etc...)_





_(Prayers and Meditations by Baha'u'llah, CLXVII)_









{~COMBINING MACRON BELOW~}Questions And Answers





1. QUESTION: Concerning the Most Great Festival.



ANSWER: The Most Great Festival commenceth late in the afternoon of the

thirteenth day of the second month of the year according to the Bayan. On

the first, ninth and twelfth days of this Festival, work is forbidden.



2. QUESTION: Concerning the Festival of the Twin Birthdays.



ANSWER: The Birth of the Abha Beauty(12) was at the hour of dawn on the

second day of the month of Muharram,(13) the first day of which marketh

the Birth of His Herald. These two days are accounted as one in the sight

of God.



3. QUESTION: Concerning the Marriage Verses.(14)



ANSWER: For men: We will all, verily, abide by the Will of God. For

women: We will all, verily, abide by the Will of God.



4. QUESTION: Should a man go on a journey without specifying a time for

his return--without indicating, in other words, the expected period of his

absence--and should no word be heard of him thereafter, and all trace of

him be lost, what course should be followed by his wife?



ANSWER: Should he have omitted to fix a time for his return despite being

aware of the stipulation of the Kitab-i-Aqdas in this regard, his wife

should wait for one full year, after which she shall be free either to

adopt the course that is praiseworthy, or to choose for herself another

husband. If, however, he be unaware of this stipulation, she should abide

in patience until such time as God shall please to disclose to her his

fate. By the course that is praiseworthy in this connection is meant the

exercise of patience.



5. QUESTION: Concerning the holy verse: When We heard the clamour of the

children as yet unborn, We doubled their share and decreased those of the

rest.



ANSWER: According to the Book of God, the estate of the deceased is

divided into 2,520 shares, which number is the lowest common multiple of

all integers up to nine, and these shares are then distributed into seven

portions, each of which is allocated, as mentioned in the Book, to a

particular category of heirs. The children, for example, are allotted nine

blocks of 60 shares, comprising 540 shares in all. The meaning of the

statement We doubled their share is thus that the children receive a

further nine blocks of 60 shares, entitling them to a total of 18 blocks

all told. The extra shares that they receive are deducted from the

portions of the other categories of heirs, so that, although it is

revealed, for instance, that the spouse is entitled to eight parts

comprising four hundred and eighty shares, which is the equivalent of

eight blocks of 60 shares, now, by virtue of this rearrangement, one and a

half blocks of shares, comprising 90 shares in all, have been subtracted

from the spouse's portion and reallocated to the children, and similarly

in the case of the others. The result is that the total amount subtracted

is equivalent to the nine extra blocks of shares allotted to the children.



6. QUESTION: Is it necessary that the brother, in order to qualify for his

portion of the inheritance, be descended from both the father and the

mother of the deceased, or is it sufficient merely that there be one

parent in common?



ANSWER: If the brother be descended from the father he shall receive his

share of the inheritance in the prescribed measure recorded in the Book;

but if he be descended from the mother, he shall receive only two thirds

of his entitlement, the remaining third reverting to the House of Justice.

This ruling is also applicable to the sister.



7. QUESTION: Amongst the provisions concerning inheritance it hath been

laid down that, should the deceased leave no offspring, their share of the

estate is to revert to the House of Justice. In the event of other

categories of heirs, such as the father, mother, brother, sister and

teacher being similarly absent, do their shares of the inheritance also

revert to the House of Justice, or are they dealt with in some other

fashion?



ANSWER: The sacred verse sufficeth. He saith, exalted be His Word: Should

the deceased leave no offspring, their share shall revert to the House of

Justice etc. and Should the deceased leave offspring, but none of the

other categories of heirs that have been specified in the Book, they shall

receive two thirds of the inheritance and the remaining third shall revert

to the House of Justice etc. In other words, where there are no

offspring, their allotted portion of the inheritance reverteth to the

House of Justice; and where there are offspring but the other categories

of heirs are lacking, two thirds of the inheritance pass to the offspring,

the remaining third reverting to the House of Justice. This ruling hath

both general and specific application, which is to say that whenever any

category of this latter class of heirs is absent, two thirds of their

inheritance pass to the offspring and the remaining third to the House of

Justice.



8. QUESTION: Concerning the basic sum on which Huququ'llah is payable.



ANSWER: The basic sum on which Huququ'llah is payable is nineteen

mithqals of gold. In other words, when money to the value of this sum

hath been acquired, a payment of Huquq falleth due. Likewise Huquq is

payable when the value, not the number, of other forms of property

reacheth the prescribed amount. Huququ'llah is payable no more than once.

A person, for instance, who acquireth a thousand mithqals of gold, and

payeth the Huquq, is not liable to make a further such payment on this

sum, but only on what accrueth to it through commerce, business and the

like. When this increase, namely the profit realized, reacheth the

prescribed sum, one must carry out what God hath decreed. Only when the

principal changeth hands is it once more subject to payment of Huquq, as

it was the first time. The Primal Point hath directed that Huququ'llah

must be paid on the value of whatsoever one possesseth; yet, in this Most

Mighty Dispensation, We have exempted the household furnishings, that is

such furnishings as are needed, and the residence itself.



9. QUESTION: Which is to take precedence: the Huququ'llah, the debts of

the deceased or the cost of the funeral and burial?



ANSWER: The funeral and burial take precedence, then settlement of debts,

then payment of Huququ'llah. Should the property of the deceased prove

insufficient to cover his debts, the remainder of his estate should be

distributed among these debts in proportion to their size.



10. QUESTION: Shaving the head hath been forbidden in the Kitab-i-Aqdas

but enjoined in the Suriy-i-Hajj.



ANSWER: All are charged with obedience to the Kitab-i-Aqdas; whatsoever is

revealed therein is the Law of God amid His servants. The injunction on

pilgrims to the sacred House to shave the head hath been lifted.



11. QUESTION: If intercourse take place between a couple during their year

of patience, and they become estranged again thereafter, must they

recommence their year of patience, or may the days preceding the

intercourse be included in the reckoning of the year? And once divorce

hath taken place, is it necessary that a further period of waiting be

observed?



ANSWER: Should affection be renewed between the couple during their year

of patience, the marriage tie is valid, and what is commanded in the Book

of God must be observed; but once the year of patience hath been completed

and that which is decreed by God taketh place, a further period of waiting

is not required. Sexual intercourse between husband and wife is forbidden

during their year of patience, and whoso committeth this act must seek

God's forgiveness, and, as a punishment, render to the House of Justice a

fine of nineteen mithqals of gold.



12. QUESTION: Should antipathy develop between a couple after the Marriage

Verses have been read and the dowry paid, may divorce take place without

observance of the year of patience?



ANSWER: Divorce may legitimately be sought after the reading of the

Marriage Verses and payment of the dowry, but before the consummation of

the marriage. In such circumstances there is no need for observance of a

year of patience, but recovery of the dowry payment is not permissible.



13. QUESTION: Is the consent of the parents on both sides prerequisite to

marriage, or is that of the parents on one side sufficient? Is this law

applicable only to virgins or to others as well?



ANSWER: Marriage is conditional upon the consent of the parents of both

parties to the marriage, and in this respect it maketh no difference

whether the bride be a virgin or otherwise.



14. QUESTION: The believers have been enjoined to face in the direction of

the Qiblih when reciting their Obligatory Prayers; in what direction

should they turn when offering other prayers and devotions?



ANSWER: Facing in the direction of the Qiblih is a fixed requirement for

the recitation of obligatory prayer, but for other prayers and devotions

one may follow what the merciful Lord hath revealed in the Qur'an:

Whichever way ye turn, there is the face of God.



15. QUESTION: Concerning the remembrance of God in the

Mashriqu'l-Adhkar at the hour of dawn.



ANSWER: Although the words at the hour of dawn are used in the Book of

God, it is acceptable to God at the earliest dawn of day, between dawn and

sunrise, or even up to two hours after sunrise.



16. QUESTION: Is the ordinance that the body of the deceased should be

carried no greater distance than one hour's journey applicable to

transport by both land and sea?



ANSWER: This command applieth to distances by sea as well as by land,

whether it is an hour by steamship or by rail; the intention is the hour's

time, whatever the means of transport. The sooner the burial taketh place,

however, the more fitting and acceptable will it be.



17. QUESTION: What procedure should be followed on the discovery of lost

property?



ANSWER: If such property be found in the town, its discovery is to be

announced once by the town crier. If the owner of the property is then

found, it should be delivered up to him. Otherwise, the finder of the

property should wait one year, and if, during this period, the owner

cometh to light, the finder should receive from him the crier's fee and

restore to him his property; only if the year should pass without the

owner's being identified may the finder take possession of the property

himself. If the value of the property is less than or equal to the crier's

fee, the finder should wait a single day from the time of its discovery,

at the end of which, if the owner hath not come to light, he may himself

appropriate it; and in the case of property discovered in an uninhabited

area, the finder should observe a three days' wait, on the passing of

which period, if the identity of the owner remain unknown, he is free to

take possession of his find.



18. QUESTION: With reference to the ablutions: if, for example, a person

hath just bathed his entire body, must he still perform his ablutions?



ANSWER: The commandment regarding ablutions must, in any case, be

observed.



19. QUESTION: Should a person plan to migrate from his country, and his

wife be opposed and the disagreement culminate in divorce, and should his

preparations for the journey extend until a year hath passed, may this

period be counted as the year of patience, or should the day the couple

part be regarded as the starting-point of that year?



ANSWER: The starting-point for computation is the day the couple part, and

if, therefore, they have separated a year before the husband's departure,

and if the fragrance of affection hath not been renewed between the

couple, divorce may take place. Otherwise the year must be counted from

the day of his departure, and the conditions set forth in the

Kitab-i-Aqdas observed.



20. QUESTION: Concerning the age of maturity with respect to religious

duties.



ANSWER: The age of maturity is fifteen for both men and women.



21. QUESTION: Concerning the holy verse: When travelling, if ye should

stop and rest in some safe spot, perform ye ... a single prostration in

place of each unsaid Obligatory Prayer...



ANSWER: This prostration is to compensate for obligatory prayer omitted in

the course of travel, and by reason of insecure circumstances. If, at the

time of prayer, the traveller should find himself at rest in a secure

place, he should perform that prayer. This provision regarding the

compensating prostration applieth both at home and on a journey.



22. QUESTION: Concerning the definition of a journey.(15)



ANSWER: The definition of a journey is nine hours by the clock. Should the

traveller stop in a place, anticipating that he will stay there for no

less than one month by the Bayan reckoning, it is incumbent on him to keep

the Fast; but if for less than one month, he is exempt from fasting. If he

arriveth during the Fast at a place where he is to stay one month

according to the Bayan, he should not observe the Fast till three days

have elapsed, thereafter keeping it throughout the remainder of its

course; but if he come to his home, where he hath heretofore been

permanently resident, he must commence his fast upon the first day after

his arrival.



23. QUESTION: Concerning the punishment of the adulterer and adulteress.



Nine Mithqals are payable for the first offence, eighteen for the

second, thirty-six for the third, and so on, each succeeding fine being

double the preceding. The weight of one mithqal is equivalent to

nineteen nakhuds in accordance with the specification of the Bayan.



24. QUESTION: Concerning hunting.



ANSWER: He saith, exalted be He: If ye should hunt with beasts or birds

of prey and so forth. Other means, such as bows and arrows, guns, and

similar equipment employed in hunting, are also included. If, however,

traps or snares are used, and the game dieth before it can be reached, it

is unlawful for consumption.



25. QUESTION: Concerning the pilgrimage.



ANSWER: It is an obligation to make pilgrimage to one of the two sacred

Houses; but as to which, it is for the pilgrim to decide.



26. QUESTION: Concerning the dowry.



ANSWER: Regarding dowry, the intention of contenting oneself with the

lowest level is nineteen mithqals of silver.



27. QUESTION: Concerning the sacred verse: If, however, news should reach

her of her husband's death, etc.



ANSWER: With reference to waiting a fixed number of months a period of

nine months is intended.



28. QUESTION: Again inquiry hath been made about the teacher's share of

the inheritance.



ANSWER: Should the teacher have passed away, one third of his share of the

inheritance reverteth to the House of Justice, and the remaining two

thirds pass to the deceased's, and not the teacher's, offspring.



29. QUESTION: Again inquiry hath been made about the pilgrimage.



ANSWER: By pilgrimage to the sacred House, which is enjoined upon men, is

intended both the Most Great House in Baghdad and the House of the

Primal Point in Shiraz; pilgrimage to either of these Houses sufficeth.

They may thus make pilgrimage to whichever lieth nearer to the place where

they reside.



30. QUESTION: Concerning the verse: he who would take into his service a

maid may do so with propriety.



ANSWER: This is solely for service such as is performed by any other class

of servants, be they young or old, in exchange for wages; such a maiden is

free to choose a husband at whatever time she pleaseth, for it is

forbidden either that women should be purchased, or that a man should have

more wives than two.



31. QUESTION: Concerning the sacred verse: The Lord hath prohibited ...

the practice to which ye formerly had recourse when thrice ye had divorced

a woman.



ANSWER: The reference is to the law which previously made it necessary for

another man to marry such a woman before she could again be wedded to her

former husband; this practice hath been prohibited in the Kitab-i-Aqdas.



32. QUESTION: Concerning the restoration and preservation of the two

Houses in the Twin Spots, and the other sites wherein the throne hath been

established.



ANSWER: By the two Houses is intended the Most Great House and the House

of the Primal Point. As for other sites, the people of the areas where

these are situated may choose to preserve either each house wherein the

throne hath been established, or one of them.



33. QUESTION: Again inquiry hath been made about the inheritance of the

teacher.



ANSWER: If the teacher is not of the people of Baha, he doth not inherit.

Should there be several teachers, the share is to be divided equally

amongst them. If the teacher is deceased, his offspring do not inherit his

share, but rather two thirds of it revert to the children of the owner of

the estate, and the remaining one third to the House of Justice.



34. QUESTION: Concerning the residence which hath been assigned

exclusively to the male offspring.



ANSWER: If there are several residences, the finest and noblest of these

dwellings is the one intended, the remainder being distributed amongst the

whole body of the heirs like any other form of property. Any heir, from

whichever category of inheritors, who is outside the Faith of God is

accounted as non-existent and doth not inherit.



35. QUESTION: Concerning Naw-Ruz.



ANSWER: The Festival of Naw-Ruz falleth on the day that the sun entereth

the sign of Aries,(16) even should this occur no more than one minute

before sunset.



36. QUESTION: If the anniversary either of the Twin Birthdays or of the

Declaration of the Bab occurreth during the Fast, what is to be done?



ANSWER: Should the feasts celebrating the Twin Birthdays or the

Declaration of the Bab fall within the month of fasting, the command to

fast shall not apply on that day.



37. QUESTION: In the holy ordinances governing inheritance, the residence

and personal clothing of the deceased have been allotted to the male

offspring. Doth this provision refer only to the father's property, or

doth it apply to the mother's as well?



ANSWER: The used clothing of the mother should be divided in equal shares

among the daughters, but the remainder of her estate, including property,

jewellery, and unused clothing, is to be distributed, in the manner

revealed in the Kitab-i-Aqdas, to all her heirs. If, however, the deceased

hath left no daughters, her estate in its entirety must be divided in the

manner designated for men in the holy Text.



38. QUESTION: Concerning divorce, which must be preceded by a year of

patience: if only one of the parties is inclined toward conciliation, what

is to be done?



ANSWER: According to the commandment revealed in the Kitab-i-Aqdas, both

parties must be content; unless both are willing, reunion cannot take

place.



39. QUESTION: In connection with the dowry, what if the bridegroom cannot

pay this sum in full, but instead were to formally deliver a promissory

note to his bride at the time of the wedding ceremony, on the

understanding that he will honour it when he is able to do so?



ANSWER: Permission to adopt this practice hath been granted by the Source

of Authority.



40. QUESTION: If during the year of patience the fragrance of affection be

renewed, only to be succeeded by antipathy, and the couple waver between

affection and aversion throughout the year, and the year endeth in

antipathy, can divorce take place or not?



ANSWER: In each case at any time antipathy occurreth, the year of patience

beginneth on that day, and the year must run its full course.



41. QUESTION: The residence and personal clothing of the deceased have

been assigned to the male, not female, offspring, nor to the other heirs;

should the deceased have left no male offspring, what is to be done?



ANSWER: He saith, exalted be He: Should the deceased leave no offspring,

their share shall revert to the House of Justice... In conformity with

this sacred verse, the residence and personal clothing of the deceased

revert to the House of Justice.



42. QUESTION: The ordinance of Huququ'llah is revealed in the

Kitab-i-Aqdas. Is the residence, with the accompanying fixtures and

necessary furnishings, included in the property on which Huquq is payable,

or is it otherwise?



ANSWER: In the laws revealed in Persian We have ordained that in this Most

Mighty Dispensation the residence and the household furnishings are

exempt--that is, such furnishings as are necessary.



43. QUESTION: Concerning the betrothal of a girl before maturity.



ANSWER: This practice hath been pronounced unlawful by the Source of

Authority, and it is unlawful to announce a marriage earlier than

ninety-five days before the wedding.



44. QUESTION: If a person hath, for example, a hundred tumans, payeth the

Huquq on this sum, loseth half the sum in unsuccessful transactions and

then, through trading, the amount in hand is raised again to the sum on

which Huquq is due--must such a person pay Huquq or not?



ANSWER: In such an event the Huquq is not payable.



45. QUESTION: If, after payment of Huquq, this same sum of one hundred

tumans is lost in its entirety, but subsequently regained through trade

and business dealings, must Huquq be paid a second time or not?



ANSWER: In this event as well, payment of Huquq is not required.



46. QUESTION: With reference to the sacred verse, God hath prescribed

matrimony unto you, is this prescription obligatory or not?



ANSWER: It is not obligatory.



47. QUESTION: Supposing that a man hath wed a certain woman believing her

to be a virgin and he hath paid her the dowry, but at the time of

consummation it becometh evident that she is not a virgin, are the

expenses and the dowry to be repaid or not? And if the marriage had been

made conditional upon virginity, doth the unfulfilled condition invalidate

that which was conditioned upon it?



ANSWER: In such a case the expenses and the dowry may be refunded. The

unfulfilled condition invalidateth that which is conditioned upon it.

However, to conceal and forgive the matter will, in the sight of God,

merit a bounteous reward.



48. QUESTION: A feast hath been enjoined upon you... Is this obligatory

or not?



ANSWER: It is not obligatory.



49. QUESTION: Concerning the penalties for adultery, sodomy, and theft,

and the degrees thereof.



ANSWER: The determination of the degrees of these penalties rests with the

House of Justice.



50. QUESTION: Concerning the legitimacy or otherwise of marrying one's

relatives.



ANSWER: These matters likewise rest with the Trustees of the House of

Justice.



51. QUESTION: With reference to ablutions, it hath been revealed, Let him

that findeth no water for ablution repeat five times the words 'In the

Name of God, the Most Pure, the Most Pure': is it permissible to recite

this verse in times of bitter cold, or if the hands or face be wounded?



ANSWER: Warm water may be used in times of bitter cold. If there are

wounds on the face or hands, or there be other reasons such as aches and

pains for which the use of water would be harmful, one may recite the

appointed verse in place of the ablution.



52. QUESTION: Is the recitation of the verse revealed to replace the

Prayer of the Signs obligatory?



ANSWER: It is not obligatory.



53. QUESTION: With reference to inheritance, when there are full brothers

and full sisters, would half-brothers and half-sisters on the mother's

side also receive a share?



ANSWER: They receive no share.



54. QUESTION: He saith, exalted be He: Should the son of the deceased

have passed away in the days of his father and have left children, they

will inherit their father's share... What is to be done if the daughter

hath died during the lifetime of her father?



ANSWER: Her share of the inheritance should be distributed among the seven

categories of heirs according to the ordinance of the Book.



55. QUESTION: If the deceased be a woman, to whom is the wife's share of

the inheritance allotted?



ANSWER: The wife's share of the inheritance is allotted to the husband.



56. QUESTION: Concerning the shrouding of the body of the deceased which

is decreed to comprise five sheets: does the five refer to five cloths

which were hitherto customarily used or to five full-length shrouds

wrapped one around the other?



ANSWER: The use of five cloths is intended.



57. QUESTION: Concerning disparities between certain revealed verses.



ANSWER: Many Tablets were revealed and dispatched in their original form

without being checked and reviewed. Consequently, as bidden, they were

again read out in the Holy Presence, and brought into conformity with the

grammatical conventions of the people in order to forestall the cavils of

opponents of the Cause. Another reason for this practice is that the new

style inaugurated by the Herald, may the souls of all else but Him be

offered up for His sake, was seen to be marked by substantial latitude in

adherence to the rules of grammar; sacred verses therefore were then

revealed in a style which is for the most part in conformity with current

usage for ease of understanding and concision of expression.



58. QUESTION: Concerning the blessed verse, When travelling, if ye should

stop and rest in some safe spot, perform ye ... a single prostration in

place of each unsaid Obligatory Prayer: is this compensation for the

Obligatory Prayer missed by reason of insecure circumstances, or is

obligatory prayer completely suspended during travel, and doth the

prostration take its place?



ANSWER: If, when the hour of obligatory prayer arriveth, there be no

security, one should, upon arrival in safe surroundings, perform a

prostration in place of each Obligatory Prayer that was missed, and after

the final prostration, sit cross-legged and read the designated verse. If

there be a safe place, obligatory prayer is not suspended during travel.



59. QUESTION: If, after a traveller hath stopped and rested it is the time

for obligatory prayer, should he perform the prayer, or make the

prostration in its stead?



ANSWER: Except in insecure circumstances omission of the Obligatory Prayer

is not permissible.



60. QUESTION: If, due to missed Obligatory Prayers, a number of

prostrations are required, must the verse be repeated after each

compensating prostration or not?



ANSWER: It is sufficient to recite the designated verse after the last

prostration. The several prostrations do not require separate repetitions

of the verse.



61. QUESTION: If an Obligatory Prayer be omitted at home, is it to be

compensated for by a prostration or not?



ANSWER: In answer to previous questions it was written: This provision

regarding the compensating prostration applieth both at home and on a

journey.



62. QUESTION: If, for another purpose, one hath performed ablutions, and

the time of obligatory prayer arriveth, are these ablutions sufficient or

must they be renewed?



ANSWER: These same ablutions are sufficient, and there is no need for them

to be renewed.



63. QUESTION: In the Kitab-i-Aqdas obligatory prayer hath been enjoined,

consisting of nine rak'ahs, to be performed at noon, in the morning and

the evening, but the Tablet of Obligatory Prayers(17) appeareth to differ

from this.



ANSWER: That which hath been revealed in the Kitab-i-Aqdas concerneth a

different Obligatory Prayer. Some years ago a number of the ordinances of

the Kitab-i-Aqdas including that Obligatory Prayer were, for reasons of

wisdom, recorded separately and sent away together with other sacred

writings, for the purposes of preservation and protection. Later these

three Obligatory Prayers were revealed.



64. QUESTION: In determining time, is it permissible to rely on clocks and

watches?



ANSWER: It is permissible to rely on clocks and watches.



65. QUESTION: In the Tablet of Obligatory Prayers, three prayers are

revealed; is the performance of all three required or not?



ANSWER: It is enjoined to offer one of these three prayers; whichever is

performed sufficeth.



66. QUESTION: Are ablutions for the morning prayer still valid for the

noonday prayer? And similarly, are ablutions carried out at noon still

valid in the evening?



ANSWER: Ablutions are connected with the Obligatory Prayer for which they

are performed, and must be renewed for each prayer.



67. QUESTION: Concerning the long Obligatory Prayer, it is required to

stand up and turn unto God. This seemeth to indicate that it is not

necessary to face the Qiblih; is this so or not?



ANSWER: The Qiblih is intended.



68. QUESTION: Concerning the sacred verse: Recite ye the verses of God

every morn and eventide.



ANSWER: The intention is all that hath been sent down from the Heaven of

Divine Utterance. The prime requisite is the eagerness and love of

sanctified souls to read the Word of God. To read one verse, or even one

word, in a spirit of joy and radiance, is preferable to the perusal of

many Books.



69. QUESTION: May a person, in drawing up his will, assign some portion of

his property--beyond that which is devoted to payment of Huququ'llah and

the settlement of debts--to works of charity, or is he entitled to do no

more than allocate a certain sum to cover funeral and burial expenses, so

that the rest of his estate will be distributed in the manner fixed by God

among the designated categories of heirs?



ANSWER: A person hath full jurisdiction over his property. If he is able

to discharge the Huququ'llah, and is free of debt, then all that is

recorded in his will, and any declaration or avowal it containeth, shall

be acceptable. God, verily, hath permitted him to deal with that which He

hath bestowed upon him in whatever manner he may desire.



70. QUESTION: Is the use of the burial ring enjoined exclusively for

adults, or is it for minors as well?



ANSWER: It is for adults only. The Prayer for the Dead is likewise for

adults.



71. QUESTION: Should a person wish to fast at a time other than in the

month of 'Ala, is this permissible or not; and if he hath vowed or pledged

himself to such a fast, is this valid and acceptable?



ANSWER: The ordinance of fasting is such as hath already been revealed.

Should someone pledge himself, however, to offer up a fast to God, seeking

in this way the fulfilment of a wish, or to realize some other aim, this

is permissible, now as heretofore. Howbeit, it is God's wish, exalted be

His glory, that vows and pledges be directed to such objectives as will

profit mankind.



72. QUESTION: Again a question hath been asked concerning the residence

and personal clothing: are these to revert, in the absence of male

offspring, to the House of Justice, or are they to be distributed like the

rest of the estate?



ANSWER: Two thirds of the residence and personal clothing pass to the

female offspring, and one third to the House of Justice, which God hath

made to be the treasury of the people.



73. QUESTION: If, upon completion of the year of patience, the husband

refuseth to allow divorce, what course should be adopted by the wife?



ANSWER: When the period is ended divorce is effected. However, it is

necessary that there be witnesses to the beginning and end of this period,

so that they can be called upon to give testimony should the need arise.



74. QUESTION: Concerning the definition of old age.



ANSWER: To the Arabs it denoteth the furthest extremity of old age, but

for the people of Baha it is from the age of seventy.



75. QUESTION: Concerning the limit of fasting for someone travelling on

foot.



ANSWER: The limit is set at two hours. If this is exceeded, it is

permissible to break the Fast.



76. QUESTION: Concerning observance of the Fast by people engaged in hard

labour during the month of fasting.



ANSWER: Such people are excused from fasting; however, in order to show

respect to the law of God and for the exalted station of the Fast, it is

most commendable and fitting to eat with frugality and in private.



77. QUESTION: Do ablutions performed for the Obligatory Prayer suffice for

the ninety-five repetitions of the Greatest Name?



ANSWER: It is unnecessary to renew the ablutions.



78. QUESTION: Concerning clothes and jewellery which a husband may have

purchased for his wife: are these to be distributed, after his death,

amongst his heirs, or are they specially for the wife?



ANSWER: Aside from used clothing, whatever there may be, jewellery or

otherwise, belongeth to the husband, except what is proven to have been

gifts to the wife.



79. QUESTION: Concerning the criterion of justness when proving some

matter dependent on the testimony of two just witnesses.



ANSWER: The criterion of justness is a good reputation among the people.

The testimony of all God's servants, of whatever faith or creed, is

acceptable before His Throne.



80. QUESTION: If the deceased hath not settled his obligation to

Huququ'llah, nor paid his other debts, are these to be discharged by

proportionate deductions from the residence, personal clothing and the

rest of the estate, or are the residence and personal clothing set aside

for the male offspring, and consequently the debts must be settled from

the rest of the estate? And if the rest of the estate is insufficient for

this purpose, how should the debts be settled?



ANSWER: Outstanding debts and payments of Huquq should be settled from the

remainder of the estate, but if this is insufficient for the purpose, the

shortfall should be met from his residence and personal clothing.



81. QUESTION: Should the third Obligatory Prayer be offered while seated

or standing?



ANSWER: It is preferable and more fitting to stand in an attitude of

humble reverence.



82. QUESTION: Concerning the first Obligatory Prayer it hath been

ordained, one should perform it at whatever time one findeth oneself in a

state of humbleness and longing adoration: is it to be performed once in

twenty-four hours, or more frequently?



ANSWER: Once in twenty-four hours is sufficient; this is that which hath

been uttered by the Tongue of Divine Command.



83. QUESTION: Concerning the definition of morning, noon and

evening.



ANSWER: These are sunrise, noon and sunset. The allowable times for

Obligatory Prayers are from morning till noon, from noon till sunset, and

from sunset till two hours thereafter. Authority is in the hand of God,

the Bearer of the Two Names.



84. QUESTION: Is it permissible for a believer to marry an unbeliever?



ANSWER: Both taking and giving in marriage are permissible; thus did the

Lord decree when He ascended the throne of bounteousness and grace.



85. QUESTION: Concerning the Prayer for the Dead: should it precede or

follow the interment? And is facing the Qiblih required?



ANSWER: Recital of this prayer should precede interment; and as regards

the Qiblih: Whichever way ye turn, there is the face of God.(18)



86. QUESTION: At noon, which is the time for two of the Obligatory

Prayers--the short midday prayer, and the prayer to be offered in the

morning, noon, and evening--is it necessary in this case to perform two

ablutions or would one suffice?



ANSWER: The renewal of ablutions is unnecessary.



87. QUESTION: Concerning the dowry for village-dwellers which is to be of

silver: is it the bride or bridegroom who is intended or both of them? And

what is to be done if one is a city-dweller and the other a

village-dweller?



ANSWER: The dowry is determined by the dwelling-place of the bridegroom;

if he be a city-dweller, the dowry is of gold, and if he be a

village-dweller, it is of silver.



88. QUESTION: What is the criterion for determining if one is a

city-dweller or a village-dweller? If a city-dweller taketh up residence

in a village, or a village-dweller in a city, intending to settle

permanently, what ruling is applicable? Is the place of birth the deciding

factor?



ANSWER: The criterion is permanent residence and, depending on where this

is, the injunction in the Book must be observed accordingly.



89. QUESTION: In the holy Tablets it hath been revealed that when someone

acquireth the equivalent of nineteen mithqals of gold, he should pay the

Right of God on that sum. Might it be explained how much of this nineteen

should be paid?



ANSWER: Nineteen out of one hundred is established by the ordinance of

God. Computation should be made on this basis. It may then be ascertained

what amount is due on nineteen.



90. QUESTION: When one's wealth exceeds nineteen, is it necessary for it

to increase by a further nineteen before Huquq is due again, or would it

be due on any increase?



ANSWER: Any amount added to nineteen is exempt from Huquq until it

reacheth a further nineteen.



91. QUESTION: Concerning pure water, and the point at which it is

considered used.



ANSWER: Small quantities of water, such as one cupful, or even two or

three, must be considered used after a single washing of the face and

hands. But a kurr(19) or more of water remaineth unchanged after one or

two washings of the face, and there is no objection to its use unless it

is altered in one of the three ways,(20) for example its colour is

changed, in which case it should be looked upon as used.



92. QUESTION: In a treatise in Persian on various questions, the age of

maturity hath been set at fifteen; is marriage likewise conditional upon

the reaching of maturity, or is it permissible before that time?



ANSWER: Since the consent of both parties is required in the Book of God,

and since, before maturity, their consent or lack of it cannot be

ascertained, marriage is therefore conditional upon reaching the age of

maturity, and is not permissible before that time.



93. QUESTION: Concerning fasting and obligatory prayer by the sick.



ANSWER: In truth, I say that obligatory prayer and fasting occupy an

exalted station in the sight of God. It is, however, in a state of health

that their virtue can be realized. In time of ill-health it is not

permissible to observe these obligations; such hath been the bidding of

the Lord, exalted be His glory, at all times. Blessed be such men and

women as pay heed, and observe His precepts. All praise be unto God, He

who hath sent down the verses and is the Revealer of undoubted proofs!



94. QUESTION: Concerning mosques, chapels and temples.



ANSWER: Whatever hath been constructed for the worship of the one true

God, such as mosques, chapels and temples, must not be used for any

purpose other than the commemoration of His Name. This is an ordinance of

God, and he who violateth it is verily of those who have transgressed. No

harm attacheth to the builder, for he hath performed his deed for the sake

of God, and hath received and will continue to receive his just reward.



95. QUESTION: Regarding the appointments of a place of business, which are

needed for carrying on one's work or profession: are they subject to the

payment of Huququ'llah, or are they covered by the same ruling as the

household furnishings?



ANSWER: They are covered by the same ruling as the household furnishings.



96. QUESTION: Concerning the exchange of property held in trust for cash

or other forms of property, to guard against depreciation or loss.



ANSWER: Regarding the written question on the exchange of property held in

trust to guard against depreciation and loss, such exchange is permissible

on condition that the substitute will be equivalent in value. Thy Lord,

verily, is the Expounder, the Omniscient, and He, truly, is the Ordainer,

the Ancient of Days.



97. QUESTION: Concerning the washing of the feet in winter and summer.



ANSWER: It is the same in both cases; warm water is preferable, but there

can be no objection to cold.



98. QUESTION: A further question on divorce.



ANSWER: Since God, exalted be His glory, doth not favour divorce, nothing

was revealed on this issue. However, from the beginning of the separation

until the end of one year, two people or more must remain informed as

witnesses; if, by the end, there is no reconciliation, divorce taketh

place. This must be recorded in the registry by the religious judicial

officer of the city appointed by the Trustees of the House of Justice.

Observance of this procedure is essential lest those that are possessed of

an understanding heart be saddened.



99. QUESTION: Concerning consultation.



ANSWER: If consultation among the first group of people assembled endeth

in disagreement, new people should be added, after which persons to the

number of the Greatest Name, or fewer or more, shall be chosen by lot.

Whereupon the consultation shall be renewed, and the outcome, whatever it

is, shall be obeyed. If, however, there is still disagreement, the same

procedure should be repeated once more, and the decision of the majority

shall prevail. He, verily, guideth whomsoever He pleaseth to the right

way.



100. QUESTION: Concerning inheritance.



ANSWER: Regarding inheritance, that which the Primal Point hath

ordained--may the souls of all else but Him be offered up for His sake--is

well pleasing. The existing heirs should receive their allotted shares of

the inheritance, while a statement of the remainder must be submitted to

the Court of the Most High. In His hand is the source of authority; He

ordaineth as He pleaseth. In this regard, a law was revealed in the Land

of Mystery,(21) temporarily awarding the missing heirs' inheritance to the

existing heirs until such time as the House of Justice shall be

established, when the decree concerning this will be promulgated. The

inheritance, however, of those who emigrated in the same year as the

Ancient Beauty, hath been awarded to their heirs, and this is a bounty of

God bestowed upon them.



101. QUESTION: Concerning the law on treasure trove.



ANSWER: Should a treasure be found, one third thereof is the right of the

discoverer, and the other two thirds should be expended by the men of the

House of Justice for the welfare of all people. This shall be done after

the establishment of the House of Justice, and until that time it shall be

committed to the keeping of trustworthy persons in each locality and

territory. He, in truth, is the Ruler, the Ordainer, the Omniscient, the

All-Informed.



102. QUESTION: Concerning Huquq on real estate which yieldeth no profit.



ANSWER: The ordinance of God is that real estate which hath ceased to

yield income, that is, from which no profit accrueth, is not liable to

payment of Huquq. He, verily, is the Ruler, the Munificent.



103. QUESTION: Concerning the holy verse: In regions where the days and

nights grow long, let times of prayer be gauged by clocks...



ANSWER: The intention is those territories that are remote. In these

climes, however, the difference in length is but a few hours, and

therefore this ruling doth not apply.



104. In the Tablet to 'Aba Badi, this holy verse hath been revealed:

Verily, We have enjoined on every son to serve his father. Such is the

decree which We have set forth in the Book.



105. And in another Tablet, these exalted words have been revealed: O

Muhammad! The Ancient of Days hath turned His countenance towards thee,

making mention of thee, and exhorting the people of God to educate their

children. Should a father neglect this most weighty commandment laid down

in the Kitab-i-Aqdas by the Pen of the Eternal King, he shall forfeit

rights of fatherhood, and be accounted guilty before God. Well is it with

him who imprinteth on his heart the admonitions of the Lord, and

steadfastly cleaveth unto them. God, in truth, enjoineth on His servants

what shall assist and profit them, and enable them to draw nigh unto Him.

He is the Ordainer, the Everlasting.



106. He is God, exalted be He, the Lord of majesty and power! The Prophets

and Chosen Ones have all been commissioned by the One True God, magnified

be His glory, to nurture the trees of human existence with the living

waters of uprightness and understanding, that there may appear from them

that which God hath deposited within their inmost selves. As may be

readily observed, each tree yieldeth a certain fruit, and a barren tree is

but fit for fire. The purpose of these Educators, in all they said and

taught, was to preserve man's exalted station. Well is it with him who in

the Day of God hath laid fast hold upon His precepts and hath not deviated

from His true and fundamental Law. The fruits that best befit the tree of

human life are trustworthiness and godliness, truthfulness and sincerity;

but greater than all, after recognition of the unity of God, praised and

glorified be He, is regard for the rights that are due to one's parents.

This teaching hath been mentioned in all the Books of God, and reaffirmed

by the Most Exalted Pen. Consider that which the Merciful Lord hath

revealed in the Qur'an, exalted are His words: Worship ye God, join with

Him no peer or likeness; and show forth kindliness and charity towards

your parents... Observe how loving-kindness to one's parents hath been

linked to recognition of the one true God! Happy they who are endued with

true wisdom and understanding, who see and perceive, who read and

understand, and who observe that which God hath revealed in the Holy Books

of old, and in this incomparable and wondrous Tablet.



107. In one of the Tablets He, exalted be His words, hath revealed: And in

the matter of Zakat, We have likewise decreed that you should follow what

hath been revealed in the Qur'an.





Praised Be Thou, O My God, That Thou Hast Ordained Prejudices facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Feedback